Det var på «Arena Innlandet» Nils Røhne og Linda Floor møttes forrige uke. Arrangementet er en viderføring av gamle «Tirsdagkveld i Nydalen», der studenter og andre som på kort eller lang sikt vurderer å flytte til Innlandet, kan komme for å bli kjent med kommunene og næringslivet i regionen.

Fersk innflytter til Stange

Flere hundre unge fant vegen til det hippe utestedet «Mesh», et steinkast fra Stortinget, der Arena Innlandet fant sted. En av dem var Linda Floor – en rykende fersk stangesokning.

– Vi signerte faktisk huskjøp-kontrakten i går, og flytter fra Oslo til Ottestad til jul. Vi gleder oss skikelig, kunne hun fortelle til Stangeavisa og ordfører Nils Røhne, som sto på stand for Stange kommune.

Hun og mannen har lenge vurdert hvor familien skal slå røtter. Prosessen endte i Ottestad.

– Mannen min er fra Elverum, så vi kjenner Hedmark godt. Da han fikk jobb i Hamar, begynte vi å tenke på flytting. Vi trives godt i Innlandet, og ønsket større hus og hage enn vi har nå i Oslo. Vi fant ut at Hamar-Stange-traktene er veldig trivelige, og begynte å se etter hus i dette området. Nå gleder vi oss veldig til vi får huset og kan flytte inn, sier Linda Floor.

Nils Røhne syntes det var stas å møte kommunens aller ferskeste stangesokning.

– Hjertelig velkommen til Stange, sier Røhne.

Arbeidsgiverne viste seg fram

Over 45 utstillere fra Hedmarken og Elevrumsregionen var med på årets utgave av Arena Innlandet. På dagtid var det ulike seminarer som pekte på mulighetene innenfor blant annet data- og spillteknologi og matproduksjon. Store boligutbyggingsprosjekter i Innlandet, som Åkersvika, ble også presentert i et eget semninar. 

På kvelden var den store happeningen; jobbseminaret der folk kunne «mingle» og knytte kontakter med interessante arbeidsgivere. Hias og Sirkula var blant bedriftene som ønsket å vise seg fram.

– Vi har ikke noen ledige stillinger akkurat nå. Men dette er et flott sted å komme i kontakt med folk som har riktig kompetanse for fremtidige ansettelser. For oss er det viktig og nyttig å være tilstede på en slik messe som dette, sier Birigitte Lund i Hias. Hun sto på Hias-standen sammen med Ingelin Lersveen, som til daglig studerer ved Høgskolen i Lillehammer. Nå er hun utplassert i praksisperiode i Hias.

Nils Røhne synes det er bra bedriftene slår seg sammen med de ni kommunene som var representert på messa.

– Dette er en flott mulighet til å kunne presentere hvilke muligheter vi har i Innlandet, både av jobbmuligheter og kvalitetene vi i Stange og nabokommunene kan by på, sier Røhne.

Kjempefornøyd

Eli Arnkværn Bryhni, leder for Hamarregionen Utvikling, er kjempefornøyd med den store oppslutningen om årets utgave av Arena Innlandet.

– 45 bedrifter og kommune som utstillere er ny rekord. Det er vi utrolig godt fornøyd med. Vi samarbeider også med Oslo Innovation Week om dette arrangementet. Det gjør oppmersomheten om Arena Innlandet enda større. Sammen klarer vi å skape en interessant møteplass, der bedrifter og kommuner knytter kontakter med mennesker som vurderer å flytte til Innlandet. Det enorme oppmøtet her i kveld viser at folk synes dette er interessant. Vi klarer vel knapt å få flere folk inn i lokalet her, ler Eli Arnkværn Bryhni.